Köttsoppa med solrosfrön

Köttsoppa med solrosfrön
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttsoppa med solrosfrön

10 ingredienser

I originalreceptet från Nigeria används malda egusifrön, men vi har bytt ut dem mot solrosfrön. Den här soppan är kryddstark och värmer på flera sätt. En mixer är till god hjälp när solrosfröna ska malas.

Ingredienser

portioner
  • 400 g högrev benfri
  • 1 gul lök
  • 1-2 röd spansk peppar
  • 3 tomater
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 0,75-1 l vatten
  • 1 dl solroskärnor
  • 250 g bladspenat
  • 50 g skalade räkor

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Dela chilifrukterna i halvor på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka chilifrukterna. Hacka tomaterna.
  2. Hetta upp matoljan till medelvärme i en gryta. Bryn först köttet i 2–3 minuter tills det blir gyllenbrunt. Rör i löken och låt den fräsa 1–2 minuter. Sätt till chili, tomathack, salt och vatten. Lägg på lock och koka köttet i 30 minuter eller tills det känns genomkokt.
  3. Mixa solrosfröna i en matberedare eller mixer. Hacka spenaten och finhacka eller mixa räkorna. Blanda ner allt i soppan och koka den i ytterligare 10 minuter.