Köttgryta med gul squash

Köttgryta med gul squash
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttgryta med gul squash

10 ingredienser

Väljer du lamm eller rostbiff har grytan en koktid på runt 40 minuter. Om du köper mindre mört kött ökar du bara på koktiden med 1/2 timme. Servera kokt potatis till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammkött benfri
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 grön spansk peppar
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 tomater, hackade
  • 1,5-2 dl vatten
  • 1 zucchini [ca 250 g]

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär chilin i strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg i löken, vitlöken, chilin, saltet och ingefäran. Rör om och låt allt fräsa i 5 minuter.
  3. Lägg tomaterna i grytan och häll på vattnet. Lägg på ett lock och koka grytan i 30 minuter. Skär under tiden squashen eller pumpan i 1 cm tjocka skivor och sedan i halvor. Lägg ner dem i grytan, spä med mera vatten om det behövs och koka grytan ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.