Köttgryta med gul squash

Köttgryta med gul squash
Foto: TV4

Väljer du lamm eller rostbiff har grytan en koktid på runt 40 minuter. Om du köper mindre mört kött ökar du bara på koktiden med 1/2 timme. Servera kokt potatis till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt lammkött
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön spansk peppar
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 hackade tomater
  • 1,5-2 dl vatten
  • 1 squash, ca 250 g

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär chilin i strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg i löken, vitlöken, chilin, saltet och ingefäran. Rör om och låt allt fräsa i 5 minuter.
  3. Lägg tomaterna i grytan och häll på vattnet. Lägg på ett lock och koka grytan i 30 minuter. Skär under tiden squashen eller pumpan i 1 cm tjocka skivor och sedan i halvor. Lägg ner dem i grytan, spä med mera vatten om det behövs och koka grytan ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept