Köttgryta med ananas och mango

Köttgryta med ananas och mango
Foto: TV4

Från Kamerun kommer receptet till den här currydoftande bjudgrytan med mycket frukt i. Välj den curryblandning som du gillar bäst. Grytan går bra att laga i stora satser och att förbereda, men vänta med att lägga i frukten till sista stund. Servera med kokt ris.

9 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt nötkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1,5-2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1-2 dl vatten
  • 0,25 färsk ananas
  • 1 mango
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar och skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och fräs löken med curryn i 2 minuter.
  2. Lägg i köttet, häll på vattnet och rör om. Krydda med salt och peppar och koka grytan med lock på i 30–40 minuter tills köttet känns mört.
  3. Skala ananasen och mangon och skär frukten i strimlor. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i kokosflingor, ananas, mango och russin. Koka grytan i 5 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept