Köttgryta med ananas och mango

Köttgryta med ananas och mango
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttgryta med ananas och mango

12 ingredienser

Från Kamerun kommer receptet till den här currydoftande bjudgrytan med mycket frukt i. Välj den curryblandning som du gillar bäst. Grytan går bra att laga i stora satser och att förbereda, men vänta med att lägga i frukten till sista stund. Servera med kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött benfritt
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1,5-2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl riven kokos
  • 1-2 dl vatten
  • 0,25 ananas
  • 1 mango
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar och skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och fräs löken med curryn i 2 minuter.
  2. Lägg i köttet, häll på vattnet och rör om. Krydda med salt och peppar och koka grytan med lock på i 30–40 minuter tills köttet känns mört.
  3. Skala ananasen och mangon och skär frukten i strimlor. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i kokosflingor, ananas, mango och russin. Koka grytan i 5 minuter till.