Köttgryta från Bourgogne

Köttgryta från Bourgogne
Foto: TV4

Bästa bjudgrytan.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5-2 kg högrev eller märgpipa, i grytbitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1 flaska enkelt rött vin
  • 1 tärning nötbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • ca 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 20 steklökar
  • ca 200 g små hela champinjoner
  • hackad persilja
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Stek fläsket i en panna och lägg i en rymlig gryta. Bryn sen köttet och lägg över. Tillsätt kryddorna och pudra över mjölet. Vänd runt.
  2. Späd med vinet så det knappt når upp på köttet. Smula ner buljongen. Rör ned tomatpurén.
  3. Småkoka under lock tills köttet är mört. Späd med mer vin under tiden om så behövs.
  4. Bryn löken och svampen och lägg i grytan efter halva koktiden. Servera kokt pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept