Köttfärssoppa med gnocchi

Köttfärssoppa med gnocchi
Foto: TV4

Det här är en mustig god köttfärssoppa att värma dig med när du kommer in från kylan, eftersom det går väldigt snabbt att laga den här soppan! Passar även bra att laga när du har en liten köttfärsrest och överbliven pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl gnocchi-pasta
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1,3 liter köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm spiskummin
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och skala och skär morot och palsternacka i slantar.
  2. Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Slå över köttbuljong, pressa ner vitlök och krydda med oregano, paprikapulver, kajennpeppar och spiskummin.
  3. Låt soppan stå och småputtra i 15 minuter. Lägg i pasta, morötter och palsternacka och låt koka i ytterligare 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept