Köttfärspaj med purjo

Köttfärspaj med purjo
Foto: TV4

Köttfärssås och pasta – en klassiker. Köttfärssåsen är också utmärkt som fyllning i en paj. Värt att pröva.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 350 g blandfärs
  • 1 st purjolök, skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning buljong, smulad
  • 3 dl riven ost
  • 1 st ägg till pensling
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop degen, lägg den kallt 1 timme. Bryn färsen väl och smula den.
  2. Bryn sen purjolöken, blanda alla ingredienser till fyllningen.
  3. Kavla ut degen, klä pajform och nagga botten. Spar deg till remsor. Förgrädda pajskalet 10 min.
  4. Slå i fyllningen. Lägg remsor över, pensla med ägg. Grädda klart 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept