Köttfärspaj med gröna oliver

Köttfärspaj med gröna oliver
Foto: TV4

En god köttfärsröra passar alla tillfällen. Förbered den innan, men häll inte i röran i pajskalet förrän den ska slutgräddas.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g blandfärs
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 10 gröna oliver
  • 1 burk krossade tomater med chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Bryn färsen smulig i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser utom ost och ägg. Koka sakta i 20 min.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 3/4 av degen och klä en pajform med den, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  5. Ta ut formen, slå i färsen. Strö på osten.
  6. Kavla ut resten av degen, sporra remsor och lägg över. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept