Till den här pajen används majsmjöl, som ger en annorlunda konsistens och speciell smak. Inuti hittar man en kryddig och god färsfyllning. Servera med ärter eller bönor.
Majsdeg: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken och smöret i en kastrull. Vispa ner i mjölblandningen och koka på svag värme i 1 minut tills det tjocknar. Krydda med salt.
Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Öka värmen och smula i köttfärsen. Låt den steka i 2–3 minuter och krydda med salt, timjan, peppar och koriander.
Smörj en ugnssäker form. Lägg i 2/3 av majsdegen och platta ut den på bottnen och kanterna. Lägg i köttfärsfyllningen och täck med resten av majsdegen som ett lock. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.