Köttfärspaj från Zambia

Köttfärspaj från Zambia
Foto: TV4

Till den här pajen används majsmjöl, som ger en annorlunda konsistens och speciell smak. Inuti hittar man en kryddig och god färsfyllning. Servera med ärter eller bönor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl gult majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 liter mjölk
  • 50 g smör
  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk malen koriander

Gör så här

  1. Majsdeg: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken och smöret i en kastrull. Vispa ner i mjölblandningen och koka på svag värme i 1 minut tills det tjocknar. Krydda med salt.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Öka värmen och smula i köttfärsen. Låt den steka i 2–3 minuter och krydda med salt, timjan, peppar och koriander.
  3. Smörj en ugnssäker form. Lägg i 2/3 av majsdegen och platta ut den på bottnen och kanterna. Lägg i köttfärsfyllningen och täck med resten av majsdegen som ett lock. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept