Köttfärspaj

Köttfärspaj
Foto: TV4

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 3 dl strimlad purjo
  • salt och peppar
  • 1 burk vita bönor i tomat
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk oregano
  • riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Fräs lök och purjo med lite matfett i en panna. Lägg sen i färsen och bryn lite i sänder. Krydda och tillsätt övriga ingredienser utom osten. Koka ca 20 min.
  3. Kalva ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen.
  4. Slå i färsen, strö på ost och grädda klart ca 25 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept