Köttfärslimpa med oliver

Köttfärslimpa med oliver
Foto: TV4

Har du bråttom? Platta ut köttfärsen i en långpanna, så är färsen färdig på halva tiden. Sedan kan du skära “biffar” och servera. Bra om man är många.

4 november 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 600 g blandfärs
  • 10 gröna oliver, hackade
  • salt och peppar, efter smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 paket bacon

Tillbehör

  • kokt ris
  • gröna ärter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda färsen med hackade oliver, salt, peppar och tomatpuré.
  3. Lös upp buljongtärningen i det uppvärmda vattnet.
  4. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg.
  5. Låt svälla 5 minuter.
  6. Blanda ströbrödet med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen.
  7. Forma en limpa i en lättsmord ugnsform.
  8. Täck med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
  9. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept