Köttfärslimpa med ägg

Köttfärslimpa med ägg
Foto: TV4

Ugnsmatlagning har många fördelar. Praktiskt och tidsbesparande. Köttfärslimpan är fylld med ägg och smaksatt med bacon.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg blandfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 st ägg
  • 2 st kokta potatisar, pressade
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 burk hackade champinjoner, ca 225 g
  • 3 msk hackad gräslök
  • 150 g bacon
  • 4 st hårdkokta ägg
  • salt och peppar
  • Ugn 225°

Gör så här

  1. Bryn svampen, spar spadet till färsen.
  2. Strimla hälften av baconet. Ta undan de kokta äggen, de hela baconskivorna och svampen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda övriga ingredienser till färsen. Bred ut hälften av färsen som en limpa i en smord ugnsform.
  4. Lägg ut de kokta äggen med en klicka färs emellan. Täck med resten, forma en sprickfri lipa med sköljda händer.
  5. Lägg baconskivorna diagonalt över. Grädda i nedre halvan av ugnen 50-60 min. Låt färsen vila 15 min innan den skärs upp.
  6. Servera med svampen, broccoli och stekt lökpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept