Köttfärsgryta med rotsaker

Köttfärsgryta med rotsaker
Foto: TV4

Botanisera lite i frysdisken och du hittar bra rotsaksblandningar helt klara att använda. Då går det ännu snabbare att få denna köttfärsgryta på bordet.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 300-400 g köttfärs
  • salt och peppar
  • smör
  • 1-2 msk tomatpuré
  • ca 200 g rotselleri
  • 4 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st purjolök, liten
  • ev 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl buljong från tärning
  • persilja

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen, lite i sänder, i en stekgryta med matfett och smula ned den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Rör ned tomatpurén.
  2. Skala grönsakerna och dela dem smått. Lägg alltsammans i grytan och slå på buljongen.
  3. Koka sakta under lock tills grönsakerna är lagom mjuka, ca 20 min. Smaka av och servera med persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept