Köttfärsgryta med grönsaker

Köttfärsgryta med grönsaker
Foto: TV4

En rotfruktsgryta med köttfärs smakar bra med kokt, pressad potatis.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-10 potatisar
  • 400 g nötfärs
  • 1 stor morot
  • 175 g kålrot
  • 2 rödlökar
  • 200 g minimajs
  • 1,5 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis, morot och kålrot. Skär potatisen i mindre bitar, koka dem mjuka och håll varma till servering. Skär moroten i slantar och kålroten i små kuber. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs köttfärsen i oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i.
  2. Tillsätt morot, kålrot och lök. Fräs några minuter och häll på tomaterna. Smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock i 15-20 minuter.
  3. Lägg majsen i grytan när några minuter av koktiden återstår. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept