Köttfärsgrotta med rotfrukter

Köttfärsgrotta med rotfrukter
Foto: TV4

Det här är en trevlig allt i ett-rätt som sköter sig själv i ugnen. Praktisk vardagsmat och mycket prisvärd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g blandfärs (70% nöt och 30% fläsk)
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,25 vitkålshuvud
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 burk majskorn
  • 1 lagerblad
  • 1 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skala och hacka löken. Blanda samman färsen med lök, salt och peppar. Strimla vitkålen, skala och strimla moroten och strimla paprikan.
  2. Lägg grönsakerna i bottnen på en smord ugnssäker form. Lägg i lagerbladet och slå på köttbuljongen. Lägg färsen över som ett lock.
  3. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept