Köttfärsgratinerade conchigiale

Köttfärsgratinerade conchigiale
Foto: TV4

Servera pasta med köttfärssås på ett annorlunda sätt. Hittar du inte conchigiale-pasta smakar det lika bra att fylla såsen i cannellonirör. Fuskvariant kan du laga om du har pastasås över eller om du vill använda en burk färdig sås.

20 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g conchigiale-pasta
  • 200 g riven ost

Sås:

  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Skala och strimla morötter och selleri. Skala och hacka löken och fräs den mjuk med 1 msk olja i kastrull utan att den tar färg. Blanda grönsaksstrimlorna i lökfräset och pressa i vitlöksklyftan. Fräs några minuter.
  2. Låt 1 msk olja bli het i stekpanna och bryn färsen. Krydda med salt, nymalen peppar och nyriven muskot. Blanda färsen med grönsaksfräset. Häll på tomaterna, buljongen och tomatpurén. Låt koka 30 minuter på svag värme under lock. Rör om då och då. Spä vid behov med mer buljong.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag och spola lite kallt vatten på pastan. Lägg ut snäckorna i en smord, ugnssäker form. Sätt ugnen på 250°. Fyll varje snäcka med köttfärssås. Strö över den rivna osten. Gratinera i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept