Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng
Foto: TV4

En smidig allt-i-ett-rätt. Vill du förbereda den, gör den klar och låt den vänta i kylen tills den ska gräddas. Variera med lammfärs och rosmarin.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 12 potatisar
  • 1 stor purjolök, strimlad
  • 600 g köttfärs
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 buljongtärning
  • 1 krm 4-kryddor
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • ströbröd
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skala och råriv potatisen. Lägg rivet i kallt vatten 5 minuter och låt det sedan rinna av i en sil.
  2. Strimla purjon och fräs med matfett i en panna. Fräs därefter potatisen i omgångar och salta.
  3. Lägg ett lager potatis i botten av lättsmord ugnsform. Blanda färsen med salt, svartpeppar, smulad buljong och 4-kryddor. Varva potatis, färs och purjo i formen med potatis överst. Blanda grädde och senap och slå över. Sikta ströbröd över och grädda klart mitt i ugnen 45-50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept