Köttfärsfyllda tacopannkakor

Köttfärsfyllda tacopannkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsfyllda tacopannkakor

14 ingredienser

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning i förväg och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen före servering.

Ingredienser

portioner

Pannkakor:

  • 6 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk smör, smält
  • smör, att steka i
  • riven ost, till gratinering

Fyllning:

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 förp taco kryddmix
  • 1 förp krossade tomater

Till servering:

  • salsa
  • salladsblad
  • majschips

Gör så här

  1. Pannkakor: Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
  2. Fyllning: Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter.
  3. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun. Servera med sallatsblad, salsa och majschips.