Köttfärsfyllda tacopannkakor

Köttfärsfyllda tacopannkakor
Foto: TV4

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning i förväg och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen före servering.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Pannkakor:
  • 6 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • smör att steka i
  • riven ost till gratinering
  • Fyllning:
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 påse taco kryddmix
  • 1 burk krossade tomater

Till servering:

  • salsa
  • sallatsblad
  • majschips

Gör så här

  1. Pannkakor: Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
  2. Fyllning: Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter.
  3. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun. Servera med sallatsblad, salsa och majschips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept