Köttfärsbiff med morot och keso

Köttfärsbiff med morot och keso
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsbiff med morot och keso

7 ingredienser

Gör köttfärsbiffen riktigt saftig och samtidigt mager. Blanda rårivna morötter och keso i smeten. Stek biffen snabbt, enkelt och osfritt i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 300 g nötfärs (högst 10 % fett)
  • 2 dl morot, rårivna
  • 1 dl cottage cheese
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och hacka löken fint. Blanda nötfärs och rivna morötter, keso och finhackad lök. Smaksätt med lite salt.
  2. Platta ut smeten till 4 rejäla biffar. Lägg på en plåt. Pensla med soja och strö över grovmalen svartpeppar. Stek i ugnen i 20 minuter till vacker färg.
  3. Servera med massor av färska och kokta grönsaker, exempelvis sockerärter och minimajs samt kokt potatis.