Köttfärsbiff med morot och keso

Köttfärsbiff med morot och keso
Foto: TV4

Gör köttfärsbiffen riktigt saftig och samtidigt mager. Blanda rårivna morötter och keso i smeten. Stek biffen snabbt, enkelt och osfritt i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g nötfärs (högst 10% fett)
  • 2 dl rårivna morötter
  • 1 dl keso
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och hacka löken fint. Blanda nötfärs och rivna morötter, keso och finhackad lök. Smaksätt med lite salt.
  2. Platta ut smeten till 4 rejäla biffar. Lägg på en plåt. Pensla med soja och strö över grovmalen svartpeppar. Stek i ugnen i 20 minuter till vacker färg.
  3. Servera med massor av färska och kokta grönsaker, exempelvis sockerärter och minimajs samt kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept