Köttbullar till jul

Köttbullar till jul
Foto: TV4

Riktigt goda köttbullar är ett måste på julbordet. Köttbullar hör till de rätter du kan laga i god tid före jul, de håller cirka tre månader i frysen.

6 december 2010
Visa mer
ca 45 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Köttbullar till jul

  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,75 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk riven gul lök
  • 500 g blandfärs

Gör så här

  1. Köttbullar till jul
    Blanda ströbröd och vätska. Låt det svälla i ca 15 minuter, rör sedan ner ägg, kryddor och lök. Tillsätt blandfärs och arbeta alltsammans ordentligt, men bara så mycket att det blir blandat.
  2. Skölj en skärbräda och forma blandfärsen med två skedar eller rena vattensköljda händer till valnötsstora köttbullar.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna först på stark värme så att de bryns runt om och sedan på låg värme för efterstekning i ca 4 minuter.
  4. Frys in köttbullarna om du vill, de håller cirka tre månader i frysen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar Se fler

Fler goda recept