Köttbullar med stuvade morötter

Köttbullar med stuvade morötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttbullar med stuvade morötter

16 ingredienser

Stuvade morötter är även gott till stekt falukorv. Och köttbullarna är förstås underbara även med andra tillbehör! Gör gärna en dubbel sats och frys in resten.

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk

Stuvning:

  • ca 500 g morot, skivade
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 5 dl mjölk + morotsspad
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, timjan och tomatpuré. Rör ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla 5 minuter. Blanda med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla sältan. Forma små köttbullar och stek dem i smör.
  2. Koka de skivade morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölk och kokspad till en lagom tjock stuvning. Krydda och vänd ned morötterna. Hetta upp.
  3. Vänd ner hackad persilja i stuvningen och servera till köttbullarna.