Köttbullar med linser och sötpotatismos

ca 45 m
4
Köttbullar med linser och sötpotatismos
Foto: Hanna Olvenmark
Från Nyhetsmorgon

Förnya köttbullarna med linser och pigga upp moset med sötpotatis.

26 oktober 2015
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 2 dl linser
  • 1 gul lök, riven
  • 3 msk majsstärkelse
  • salt, peppar

Mos

  • 1 liten sötpotatis à 300 gram
  • 700 g mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • en klick smör eller olja
  • vitpeppar
  • salt
  • rårörda lingon, till servering

Gör så här

  1. Börja med att koka linserna. Låt svalna.
  2. Skala potatisarna och dela i mindre bitar. Lägg i kastrull, täck med vatten och salta. Koka upp och låt koka under lock i ca 10-15 min (eller till de är mjuka). Häll av vattnet när potatisen är klar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Blanda nötfärs, linser, riven lök och majsstärkelse i en skål. Smeten ska vara fast. Rulla till bollar. Förstek bollarna i stekpanna till gyllenbruna.
  5. Lägg sedan i form och fortsätt steka i ugnen (ca 10-15 minuter)
  6. Värm mjölken varm och häll över potatisen. Lägg i en klick smör eller olja och mosa med potatisstöt. Rör om till du har en bra moskonsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera rårörda lingon till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept