Det här receptet med sin heta tomatsås används ofta i festliga sammanhang. Såsen får sin hetta från en chilikryddad kryddpuré. När du ska göra den är en mixer till god hjälp.
Köttbullar: Skala och riv ingefära och vitlök. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla fint. Lägg nötfärs, vitlök, ingefära, pepparfrukt, ströbröd och ägg i en skål. Krydda med salt och garam masala. Rör samman till en slät färs. Forma 12 köttbullar med vattensköljda händer.
Kryddpuré: Skär tomaterna i 4 bitar var. Dela pepparfrukterna, ta bort kärnorna och dela halvorna en gång till. Skala och riv ingefäran. Lägg allt i matberedare eller mixer och kör till en fin puré.
Värm oljan i en vid kastrull. Fräs spiskummin, gurkmeja, paprikapulver och mandel några sekunder. Sätt sedan till purén, rör om, koka upp och låt allt puttra på låg värme ca 20 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem koka sakta i såsen ca 15 minuter. Sätt till mer vatten om det behövs. Garnera med citron eller grön chili.