Köttbullar i het sås

Köttbullar i het sås
Foto: TV4

På en bädd av couscous serveras köttbullar och grönsaker som fått puttra i en het, röd sås. En god allt i ett-middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 purjolök
  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 dl kokta kikärter
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 500 g köttbullar
  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs det några minuter. Tillsätt paprikapulver, timjan, basilika, spiskummin, salt, peppar, tomatpuré, lagerblad och buljong. Låt puttra i 10 minuter.
  2. Ansa och skiva purjolöken, skala och skiva potatis och morötter och skiva zucchini. Lägg i purjolök, potatis, morötter och zucchini och koka ytterligare 10 minuter.
  3. Koka upp vattnet och lägg i couscousen, salta. Låt grynen dra i 5 minuter. Rör ner smöret och fluffa upp med en gaffel före servering. Lägg ner köttbullar, kikärter och färsk mynta i grytan och koka 2 minuter till. Lägg couscousen på ett stort fat och lägg upp köttbullarna och grönsakerna. Häll över lite av såsen och servera resten av såsen i en skål separat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept