Kött- och kycklinglimpa

Kött- och kycklinglimpa
Foto: TV4

Kött- och kycklinglimpan från Nigeria är en annorlunda färslimpa som man lagar av både kyckling och nötkött. Man kan servera den varm med sås eller kall som paté. Kokt ris är gott till.

18 maj 2009
Visa mer
6

Du behöver

Kött- och kycklinglimpa

  • 2 kycklingfiléer, 250 g
  • 250 g nötkött eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl ströbröd + 1 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5-1 krm kajennpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Kött- och kycklinglimpa
    Sätt ugnen på 175°. Skär kyckling och nötkött i bitar och mal det i köttkvarn eller mixa det i en matberedare till färs. Skala och finhacka löken och låt ströbrödet svälla i vattnet i 10 minuter. Lägg färsen i en bunke och blanda i lök, ströbröd, salt, ingefära, kajennpeppar och ägg. Rör färsen så att allt blandas ordentligt.
  2. Smörj ett ugnssäkert fat med matolja och forma färsen till en limpa på fatet. Stek färslimpan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
  3. Koka upp buljong, tomatjuice och tomatpuré i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen utrört i lite kallt vatten, låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Skär färslimpan i skivor och servera den med tomatsåsen och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept