Kött med surkål

Kött med surkål
Foto: TV4

Kött med surkål. Härligt doftande surkål serveras ofta i Tyskland med flera sorters kött och korvar som tillbehör. I det här receptet utgår vi från surkål på burk, som piffas upp med olika kryddor. Servera med kokt potatis och öl att dricka till. Observera att receptet är för 8 personer.

26 januari 2009
8

Du behöver

Kött med surkål

  • 1 rimmad fläsklägg, 1-1 1/2 kg
  • 500 g oxbringa
  • 1,5 liter vatten
  • 3 gula lökar, klyftade
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 400 g kassler
  • 8 wienerkorvar
  • 1 kg surkål
  • 2 msk smör
  • 3 dl hackad gul lök
  • 1 stort äpple
  • 20 hela enbär
  • 2,5 dl buljong från köttkoket
  • kokt potatis till servering

Gör så här

  1. Kött med surkål
    Skala 3 av lökarna och skär dem i klyftor. Skölj fläsklägg och oxbringa i kallt vatten. Koka upp vattnet och lägg i köttet. Koka upp igen och skumma. Lägg i lökklyftorna, peppar och lagerblad. Låt koka ca 1 1/2 timme tills köttet är mört. Spara buljongen till surkålen.
  2. Hacka 3 dl gul lök. Skala äpplet och skär det i klyftor. Fräs löken i smör tills den är genomskinlig. Tillsätt surkålen, äpplet, enbären och buljongen. Rör om ordentligt. Lägg ner kasslern och låt den sjuda 30–40 minuter i surkålen. Tillsätt korvarna de sista 10 minuterna.
  3. Lägg upp surkålen på ett stort fat. Skiva köttsorterna och fördela dem och korvarna på kålbädden.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept