Kotletter av gädda med ansjovis- och gräslökssås

Kotletter av gädda med ansjovis- och gräslökssås
Foto: TV4

Franska kockar är väldigt förtjusta i gädda och köper all gädda de kan få från Sverige till mousser och queneller. Ett mer ovanligt sätt att servera gädda på är att skära upp fisken i kotletter. Här serveras kotletterna med en läcker sås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg kotletter av gädda
  • salt och malen vitpeppar
  • 100 g smör

Sås:

  • 3 dl grädde
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 110 g ansjovisfiléer

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sås: Skär gräslöken smått. Hacka ansjovisfiléerna. Koka upp grädden i en kastrull. Låt den koka ihop i 3-4 minuter. Krydda med salt och malen vitpeppar. Rör ner gräslök och ansjovisfiléer och håll såsen varm.
  2. Krydda gäddkotletterna med salt och peppar. Smält smöret i en panna med höga kanter. Lägg i fisken och låt den puttra i smöret i 7-8 minuter per sida. Ta upp fisken och sila ner smöret från pannan i såsen.
  3. Skeda upp såsen på varma, gärna djupa, tallrikar. Placera fisken ovanpå och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept