Kotlett med persiskt ris

Kotlett med persiskt ris
Foto: TV4

Det sprider sig ljuvliga dofter i köket av curry, saffran och apelsin när man lagar denna rätt. Detta går utmärkt att förbereda i god till och värma vid servering. Med en spännande kryddning utan att bli för stark är detta utmärkt middag för hela familjen, både till vardag och fest.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st fläskkotletter
  • 1 tsk curry
  • 1 msk worcestershiresås
  • saft av 1 citron
  • saft av 1 apelsin
  • 1 msk soja
  • 3 dl ris
  • 7,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 dl russin
  • 2 msk jordnötter, hackade
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs ris och lök, tillsätt saffran. Späd med buljongen. Koka under lock ca 20 min. Tillsätt russinen mot slutet.
  2. Krydda kotletterna med salt, peppar och curry. Bryn dem. Blanda fruktsaften med soja och worcestershiresås och slå över.
  3. Lägg på lock och efterstek 10-15 min. Strö på nötterna och servera med riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept