Korvkaka

Korvkaka
Foto: TV4

Den som tycker om lever brukar älska korvkaka. En gammaldags rätt som du lätt förbereder i matberedaren och som sedan sköter sig själv i ugnen. En annan ingrediens är korngryn. Observera att receptet är för 8 personer.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 400 g kalv-, nöt- eller grislever
  • 75 g färskt fläsk
  • 1 dl korngryn
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 msk russin
  • 2 msk sirap
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm mejram
  • 2 ägg
  • matfett till formen

Gör så här

  1. Koka korngrynen i 2 dl vatten ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och koka ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala löken, skär den i klyftor och lägg dem i en matberedare. Skär lever och fläsk i bitar, lägg dem i skålen. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm nymalen peppar. Finfördela köttet med korta tag på momentläget. Tillsätt ägg, korngrynsgröt, russin, sirap, timjan och mejram. Blanda först med några tag på momentläget, sedan på låg hastighet. Spä med lite mjölk om det behövs. Stek en klick och smaka av.
  3. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i ugnen i 30–40 minuter. Servera med smält smör och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept