Pastasallad med nötchorizo

Pastasallad med nötchorizo
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Pastasallad med nötchorizo

13 ingredienser

30 m

Kall pastasallad med nötchorizo, marinerad rosésallad, rostade pumpakärnor bönor, majs och rödlök. Enkelt och ljuvligt gott!

Recept ur boken Korvboken : om och med korvar från Stensåkra Charkuteri & Deli

_
_

Ingredienser

portioner
  • 150 g rosésallad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 100 g salladsärtor
  • 100 g sojabönor
  • 150 g majs
  • 1 rödlök
  • pumpakärnor
  • 4 nötchorizo
  • 400 g pastafjärilar, kokta och kalla
  • ca 35 g babyspenat

Gör så här

  1. Strimla rosésallad fint och marinera med cirka 2 msk rapsolja, 1 msk vitvinsvinäger, salt och peppar. Skulle ni tycka att rosésallad är alltför besk så går det bra att byta ut den mot rödkål.
  2. Koka upp lite vatten med en nypa salt. Förväll sugar snaps och sojabönorna i cirka 2 minuter, lyft sedan över dem till en skål med iskallt vatten.
  3. Häll av majskornen. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna tills det doftar ljuvligt och de fått lite färg, häll av kärnorna att svalna. Tillsätt lite olja i stekpannan och stek korvarna klara.
  4. Sprid ut kall pasta på ett stort fat, strö över färsk babyspenat, rosésalladen, sugar snaps, sojabönor, majs, rödlök, korvarna skurna i skivor och toppa med rostade pumpakärnor.