I samarbete med Scan

Korvish i pita med blomkålscouscous, mynta & harissasås

Scan Korvish örter i pita
Foto: Scan
Från Scan

Det här är en rätt du kommer vilja göra om och om igen!
Scans nya "Korvish" innehåller hälften svenskodlade grönsaker och hälften Svensk Rapsgris, vilket gör den till en extra smakrik korv. Och ett perfekt alternativ till dig som vill äta mer grönt!

Har du provat "Järpish" - som också består av hälften kött och hälften grönsaker? Här finns galet goda receptet Järpish på vitlöksflatbread och Wrap med Järpish.


13 mars 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt Korvish örter från Scan
  • 4 pitabröd, värmda

Couscous

  • 800 g blomkålsbuketter
  • 3 salladslökar, tunnskivade
  • 1 morot, grovriven
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 citroner
  • salt och peppar

Harissasås

  • 0,5-1 msk harissa
  • 2 dl yoghurt
  • 2-3 msk olivolja
  • 0,5 dl mynta, frinstrimlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blomkålscouscous
    Lägg tre fjärdedelar av blomkålsbuketterna i en matberedare och "puls-mixa" tills blomkålen har samma storlek som couscous. Rosta resterande blomkålsbuketter med brännare eller i ugn under grillelement. Blanda couscous med rostad blomkål, salladslök och morot. Vänd sedan i olja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  2. Harissasås
    Vispa ihop harissa med yoghurt och olja. Vänd sedan i mynta och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek Korvish utan fett på medelvärmde. Lägg upp couscous på ett fat, en tallrik eller form, toppa med Korvish och sås, servera med bröd på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept