I samarbete med Scan

Korvish anchochili med rostad sötpotatis och stekt röd endive

Scan korvish anchochili
Foto: Scan
Från Scan

Glöm alla gamla korvrecept! Det här kommer kittla dina smaklökar - servera Scans nya "Korvish" med sötpotatis, stekt röd endive och med en yoghurtsås till. Hur gott som helst!

"Korvish" innehåller hälften svenskodlade grönsaker och hälften Svensk Rapsgris - perfekt för dig som vill ha mer grönt på tallriken. 

Testa även det här receptet Korvish i pitabröd med blomkålscouscous - supergott!


13 mars 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt Korvish Anchochili från Scan
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, fint rivna
  • 2-3 sötpotatis
  • 3-4 endivesallad, röd
  • 3 msk granatäpplesirap eller balsamicosirap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl rostade valnötter, grovhackade
  • 2-3 kvistar myntablad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sötpotatis
    Blanda olja och vitlök. Nagga potatisarna med gaffel och lägg på en plåt, pensla på hälften av vitlöksoljan och strö på salt. Sätt in i ugn på 200 grader i ca 40-50 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Dela diagonalt i 2-4 bitar och pensla på vitlöksolja på snittytorna, stek sedan i het panna tills de fått fin, rostad färg.
  2. Stek Korvish i en panna utan fett och endivesalladen i en annan panna med lite vitlöksolja. Vispa ihop granatäppelsirap med vinäger och smaka av med lite salt och peppar. Blanda yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar. Bred lite yoghurtsås i botten på en tallrik eller form, varva potatis, Korvish och endive ovanpå. Ringla över granatäppledressing, strö över valnötter och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept