Korv i kål

Korv i kål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Korv i kål

14 ingredienser

Det här är en rustik rätt som passar fint en kall höstdag. Den har hämtat inspiration från den polska nationalrätten bigos

Ingredienser

portioner
  • 4 bratwurst
  • 1 förp kotlettbacon [140 g]
  • 900 g surkål, från burk
  • 1 g gul lök
  • 1 morot
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl kalvfond + ev. 1 dl
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Vattna ur och skölj surkålen två gånger. Skala löken och moroten skär även dem i skivor. Hetta upp olja i stor gryta, fräs löken och moroten i ca 5 minuter.
  2. Häll på surkål, buljong och kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter. Spä eventuellt med mer buljong om det behövs.
  3. Skiva korven i fina bitar och strimla baconet. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan. Låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Krydda med salt och peppar före servering.