Körsbärssylt med bittermandel

1 stor burk
Körsbärssylt med bittermandel
Foto: TV4

Hemgjord sylt slår det mesta. Så här kokar du körsbärssylt på Ernsts vis.

25 augusti 2016
Visa mer
1 stor burk

Du behöver

  • 2 kg körsbär eller bigarråer
  • 1 kg syltsocker
  • 1 bittermandel
  • 10 körsbärskärnor
  • tygpåse eller tesil

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur körsbären.
  2. Krossa ca 10 körsbärskärnor och en bittermandel i en mortel och lägg detta i en förslutningsbar tesil eller en livsmedelsvänlig tygpåse.
  3. Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt koka 15-20 min eller tills sylten fått en bra konsistens.
  4. Ta av kastrullen från spisen och skumma av väl.
  5. Ställ upp väl rengjorda burkar. Fyll dem ända upp till kanten. Förslut och förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept