Körsbärskaka

Körsbärskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Körsbärskaka

9 ingredienser

Den krämiga fyllningen med citronsmak gör den här kakan väldigt god. Körsbären kan bytas ut med andra syrliga bär som björnbär och plommon.

Ingredienser

portioner

Deg:

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 150 g smör (eller margarin)

Fyllning:

  • 1 l körsbär
  • 1,5 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 0,5 citron, rivet skal av

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°/175°. Tag fram en pajform.
  2. Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa och tryck ut den i formen. Förgrädda degen ca 20 min.
  3. Kärna ur körsbären. Lägg dem på den varma pajbottnen.
  4. Vispa upp grädden och blanda ner äggulan, vaniljsockret och citronskalet och slå det över bären. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 20 min.