Körsbärskaka

Körsbärskaka
Foto: TV4

Den krämiga fyllningen med citronsmak gör den här kakan väldigt god. Körsbären kan bytas ut med andra syrliga bär som björnbär och plommon.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • Deg:
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 1 liter körsbär
  • 1,5 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • rivet skal av 1/2 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°/175°. Tag fram en pajform.
  2. Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa och tryck ut den i formen. Förgrädda degen ca 20 min.
  3. Kärna ur körsbären. Lägg dem på den varma pajbottnen.
  4. Vispa upp grädden och blanda ner äggulan, vaniljsockret och citronskalet och slå det över bären. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept