Körsbärskaka

Körsbärskaka
Foto: TV4

En raffinerad kaka som blir ännu godare med lite glass.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2,5 dl florsocker
  • rivet skal av en citron
  • 2 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • mogna körsbär
  • kokos
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och citronskal i en matberedare. Sära gulorna från vitorna och tillsätt gulorna. Rör ned mjöl blandat med bakpulver.
  2. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem. Bred ut smeten i en smord bakform. Kärna eventuellt ur bären och lägg ut dem tätt. Strö på kokos.
  3. Grädda kakan i ugn cirka 45 minuter. Njut den nygräddad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept