Körsbärscheesecake

Körsbärscheesecake
Foto: TV4

En frisk och god efterrätt. Du som inte vill använda likör i såsen kan ersätta den med koncentrerad körsbärssaft. En mixer eller matberedare är till god hjälp när du ska göra både fyllningen och kakbottnen. Du behöver också en pajform med löstagbar botten. Men du behöver ingen ugn!

19 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • Fyllning:
  • 250 g Philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl créme fraiche

Kakbotten:

  • 0,5 paket digestivekex
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g smör
  • 1 tsk kanel

Körsbärssås:

  • 1 liter hela körsbär
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 8 cl maraschinolikör
  • pajform med löstagbar botten

Gör så här

  1. Fyllning: Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Låt den svalna. Kör lagen med philadelphiaost, citronsaft och crème fraiche i matberedare till en slät massa.
  2. Kakbotten: Kör digestivekex, farinsocker och kanel i matberedare. Skär smöret i kuber och kör det med kexblandningen till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform med lös botten.
  3. Kaka: Lägg fyllningen ovanpå bottnen, släta till ytan. Ställ kakan i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
  4. Körsbärssås: Kärna ur körsbären. Koka upp dem tillsammans med sockret och vattnet. Lagen ska precis täcka bären. Dra kastrullen åt sidan, tillsätt Maraschino och kyl bären.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept