Körsbärs- och hoisinglaze

Körsbärs- och hoisinglaze
Foto: TV4
Från Mitt kök

Riktigt god glaze gjord på körsbärsmarmelad, hoisinsås, vitlök och chili.

12 maj 2015
Visa mer
15 m

Du behöver

  • 2 –3 klyftor vitlök
  • 2 tsk finhackad röd chili, t.ex. spansk peppar
  • 1,5 dl körsbärsmarmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ljus soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka vitlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter eller tills glazen kokat samman till en seg blanding. Rör om då och då. Använd direkt eller förvara i kylskåp i upp till 1 vecka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept