Kornmjölskaka

Kornmjölskaka
Foto: TV4

Kornmjöl ger rustik smak åt brödet, som smakar gott till soppa och grytor. Vetemjöl special hjälper upp brödet på höjden.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 5 dl kornmjöl
  • 8-9 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda med vattnet. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet och arbeta in resten av ingredienserna till en smidig deg. Jäs 30 min.
  2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen väl. Dela den och forma två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Klipp snitt runt kanten och skär ett snitt mitt i bröden. Jäs 20 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills bröden är klara. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept