Korngrynsfyllda kåldolmar med couscous

Korngrynsfyllda kåldolmar med couscous
Foto: TV4

De här vegetariska kåldolmarna är fyllda med korngryn och grönsaker. Gott med smulad fetaost över och couscous som blandats med örtdressing. Herbes de Provence är en klassisk fransk kryddblandning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 0,25 purjolök
  • 1 gul lök
  • 30 g smör
  • 1 dl kokta korngryn
  • 150 g fetaost
  • 8 stora blad spetskål
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Dressing:
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 5 msk matolja

Gör så här

  1. Fyllning: Skala och hacka lök, morot och rotselleri. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Fräs hacket i smör, krydda med salt och peppar. Rör ihop korngryn och grönsaker.
  2. Kåldolmar: Sätt ugnen på 225°. Doppa kålen hastigt i kokande vatten och skölj sedan i iskallt vatten. Vik ut bladen på ett bord och lägg på korngrynsblandningen. Rulla ihop grönsaksdolmarna och lägg i en ugnssäker form, med skarven nedåt. Grädda i ca 15 minuter. Smula över fetaost före servering.
  3. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och häll den över couscousgrynen. Låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Blanda salt, peppar och vinäger till dressingen. Vispa ner olja och krydda med herbes de Provence. Blanda ner örtvinegrätten i couscousen och fluffa upp med en gaffel. Håll couscousen varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept