Korintkakor

Korintkakor
Foto: TV4

Lättbakade och goda kakor. För mer vuxen smak kan man blötlägga korinterna i lite rom eller konjak. Passar även bra att frysa.

26 januari 2009
Visa mer
70

Du behöver

  • 50 g korinter
  • 200 g smör
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • ca 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg korinterna i hett vatten i några minuter och låt dem sedan rinna av.
  2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda korinterna med de torra ingredienserna och arbeta in till en ganska lös deg.
  3. Gör små kulor av degen. Lägg dem ganska glest på en plåt med bakpapper. Tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept