Koreanska tacos med entrecote och chiliaioli

Jennie Walldén KM

Koreanska tacos med entrecote och chiliaioli

18 ingredienser

40 m

Tacos med koreansk tvist! Fyll ditt tortillabröd med bulgogikött, chiliaioli, krispiga grönsaker och koriander.

Tips! Det blir också gott att servera den här rätten i salladsblad istället för tortillabröd!

Dryck: Cider, Cidre Ponpon, art nr. 11723 eller Alkoholfri cider, La Ribaude Jus de Pommes, art nr. 1990

Ingredienser

portioner

Bulgogikött

  • 400 g entrecôte
  • 3 msk japansk soja
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 tsk risvinäger (eller några droppar vitvinsvinäger)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Koreansk chiliaioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk honung
  • 2 tsk gochujang, koreansk chilipasta (eller 1-2 tsk sriracha)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven

Till servering

  • 4 tortillabröd
  • 0,5 cosmopolitansalladshuvud, strimlad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 knippe salladslök, skivade
  • 100 g böngroddar
  • 1 kruka koriander, bladen

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom köttet till bulgogimarinaden. Strimla köttet i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt stå och marinera i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.
  2. Gör under tiden chiliaiolin. Blanda majonnäs, honung, gochujang eller sriracha, sesamolja samt vitlök.
  3. Stek sedan köttet på högsta värme, lite i taget så det blir stek och inte kokt.
  4. Servera det nystekta köttet och chiliaiolin i tortillabröd (eller salladsblad) med sallad, gurka, tomat, salladslök, böngroddar och koriander.