Koreansk kyckling med picklade rädisor

40 m
4
Koreansk kyckling med picklade rädisor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt, marinerad kyckling serveras i salladsblad tillsammans med ris och picklade rädisor. Tacos på koreanskt vis!

23 juni 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 msk ljus soja
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta) alt.sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 buntar rädisor
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk svarta sesamfrön, rostade
  • 4 dl koreanskt/japanskt sushiris
  • 5 dl vatten
  • 1 huvud sallad, t ex huvudsallad eller krispsallad

Gör så här

  1. Blanda soja, chilipasta, honung, vitlök och sesamolja i en bunke. Skär kycklingfilén i munsstora bitar och blanda ner i marinaden. Låt stå och marinera minst i 30 minuter, men gärna längre.
  2. Hyvla eller skiva rädisorna. Blanda risvinäger, socker och salt tills socker och salt löst sig. Slå över rädisorna och låt stå i minst 20 minuter. Häll sedan av vätskan.
  3. Tvätta riset noggrant och skölj av i en sil. Koka riset med lock och utan salt. Låt koka upp och puttra sen på låg värme i 20 minuter utan att lyfta på locket. Låt stå med lock och utan värme i ytterligare 10 minuter innan servering.
  4. Stek kycklingen på hög värme. Servera genast i salladsblad med det nykokta riset och picklade rädisor. En liten klick chilipasta ger en extra sting om man gillar det.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept