Koreansk kyckling med picklade rädisor

koket.se
Koreansk kyckling med picklade rädisor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk kyckling med picklade rädisor

14 ingredienser

40 m

Stekt, marinerad kyckling serveras i salladsblad tillsammans med ris och picklade rädisor. Tacos på koreanskt vis!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk gochujang, koreansk chilipasta (alt.sambal oelek)
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 rädisor
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk svarta sesamfrön, rostade
  • 4 dl koreanskt ris sushiris (eller japanskt ris)
  • 5 dl vatten
  • 1 kruka sallad (t ex huvudsallad eller krispsallad)

Gör så här

  1. Blanda soja, chilipasta, honung, vitlök och sesamolja i en bunke. Skär kycklingfilén i munsstora bitar och blanda ner i marinaden. Låt stå och marinera minst i 30 minuter, men gärna längre.
  2. Hyvla eller skiva rädisorna. Blanda risvinäger, socker och salt tills socker och salt löst sig. Slå över
  3. rädisorna och låt stå i minst 20 minuter. Häll sedan av vätskan.
  4. Tvätta riset noggrant och skölj av i en sil. Koka riset med lock och utan salt. Låt koka upp och puttra
  5. sen på låg värme i 20 minuter utan att lyfta på locket. Låt stå med lock och utan värme i ytterligare
  6. 10 minuter innan servering.
  7. Stek kycklingen på hög värme. Servera genast i salladsblad med det nykokta riset och picklade
  8. rädisor. En liten klick chilipasta ger en extra sting om man gillar det.