Konjaksmarinerad grillbiff

Konjaksmarinerad grillbiff
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Konjaksmarinerad grillbiff

12 ingredienser

Detta är en härlig marinad som kan användas både i grillköket utomhus på sommaren och till hemmaköket på vintern. Koka gärna ihop marinaden och servera den som skysås om du lagar detta på spisen. Servera med pommes frites och grillade tomater.

Ingredienser

portioner
  • 4 biffar eller entrecôte

Marinad:

  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 2 kvistar färsk timjan, hackade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5-0,75 dl cognac (eller madeira)
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör:

  • pommes frites, grillade tomater och krasse

Gör så här

  1. Sjud upp vatten, socker, vinäger och buljong så att det löser sig. Låt kallna.
  2. Blanda med de hackade örterna och löken. Tillsätt konjak.
  3. Låt köttet dra i marinaden ett par timmar.
  4. Låt sen rinna av innan det grillas klart. Pommes frites, grillade tomater och krasse till.