Hemgjorda marshmallows

Du behöver

  • 20 g gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 400 g strösocker
  • 200 g vit sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • olja till formen
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl maizena

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. 
  2. Koka upp och låt koka till 120 grader. Rör om några gånger. 
  3. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Tillsätt nu vaniljpulvret. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min.
  4. Pensla en form, ca 20 x 20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre.
  5. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker/maizena blandningen. Förvara i väl försluten glasburk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept