Kolja med kokos i folie

Kolja med kokos i folie
Foto: TV4

Det är praktiskt att tillaga fisk i folie. Då har du hela aromen och alla smakämnen kvar när de doftande paketen öppnas vid bordet. Receptet till den här fiskrätten kommer från Malaysia. Kokt ris är gott till fisken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g koljafilé
  • 80 g kokosflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk mild curry
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk finhackad koriander
  • 4 ark ugnsaluminiumfolie
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan, skala och riv ingefäran och pressa saften ur citronen. Hacka koriandern och dela koljafiléerna i 4 lika portioner.
  2. Häll kokosflingorna i en skål. Tillsätt 1 1/2 dl kokande vatten över dem och låt det stå i 10 minuter. Kör kokosblandningen i en mixer tillsammans med 1 msk koriander, ingefära, curry, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken och blanda.
  3. Smörj foliearken med oljan. Bred ut 1 msk kokospuré på varje ark och placera fisken ovanpå. Fördela resterande puré över fisken och tillslut arken. Låt dem vila i 15 minuter. Ångkoka paketen i 15 minuter. Servera paketen öppnade och med fisken överströdd med resterande koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept