Kolasnittar med kokoskola

Kolasnittar med kokoskola
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Emelie Renz
Emelie Renz

Kolasnittar med kokoskola

Av: Emelie Renz

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

30 m

Kolakakor som toppas med en len kokoskola.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 60 g strösocker [1 dl]
  • 175 g vetemjöl [ca 2,5 dl]
  • 4 g bakpulver [ca 1 tsk]
  • 3 g vanilj [ca 1 tsk]
  • 3 msk mörk sirap

Kokoskola

  • 60 g strösocker [1 dl]
  • 100 g kokos, riven
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

Kolasnittar

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa socker och rumstempererat smör fluffigt. Blanda ner alla de torra ingredienserna. Tillsätt sist sirap och vispa ihop noga.
  3. Rulla ut till två stycken längder på ett bakplåtspapper och tryck sedan försiktigt ut dem lite med fingrarna. Grädda i ca 12 min.

Kokoskola

  1. Blanda alla ingredienser förutom kokosen i en kastrull. Låt koka i ca 10 min eller tills kolan känns tjock. Tillsätt kokosen och låt svalna. Rulla sedan ut kolan i en längd och placera över kakan. Skär upp snittar.