Kolacupcakes med kokosfrosting

45 m
12 cupcakes
Kolacupcakes med kokosfrosting
Foto: Mattias Kristiansson
Från Nyhetsmorgon

Jag brukar inte ha favoriter, jag älskar mat och bakverk alldeles för mycket för att kunna välja ut något speciellt. Men det här är nog ändå mina favoriter. De är så goda att jag ibland har råkat äta upp pappersformen också. I svaga stunder har jag till och med slickat muffinsplåten. /Mattias

1 februari 2016
Visa mer
45 m
12 cupcakes

Du behöver

Muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja

Kokosfrosting

  • 1 dl kokosolja
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kokosmjölk eller kokosdryck

Färgglada kokosflingor

  • 1 dl kokosflingor
  • karamellfärg

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt ugnen på 175 grader. Stoppa ner pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa ner sirap, mjölk och rapsolja. Ta lite 
i taget och vispa runt med en ballongvisp, det brukar
 bli bäst. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 3⁄4 med smet.
  3. Grädda cupcakesen i ca 16 minuter, eller tills de är torra i mitten. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Kokosfrosting
    Häll ner kokosolja, rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och kokosmjölk i en skål. Vispa ihop med en elvisp tills du har en slät och krämig frosting. Bred ut den på dina cupcakes.
  5. Färgglada kokosflingor
    Häll kokosflingorna i en skål. Droppa ner några droppar valfri karamellfärg och massera in i kokosflingorna med fingrarna. Fortsätt tills alla kokosflingor är färgade.
  6. Doppa cupcakesen i kokosflingorna. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept