Kokta vaxbönor

Kokta vaxbönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokta vaxbönor

7 ingredienser

På sensommaren kan vi glädjas åt att vaxbönorna kommer. Allra godast är de anrättade så enkelt som möjligt.

Ingredienser

portioner
  • 300 g vaxbönor
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Snoppa bönorna. Koka upp vatten och salt. Lägg i bönorna, låt koka upp och koka dem utan lock tills de är precis mjuka. Det tar 10–12 minuter.
  2. Skala och hacka löken och persiljan. Lägg bönorna i durkslag och låt dem rinna av.
  3. Lägg tillbaka bönorna i den tomma kastrullen och rör ner smöret. Servera bönorna på varmt fat med lök och persilja. Strö över flingsalt.