Kokt, tunnskivad skinka med grönsaksvinägrett

Kokt, tunnskivad skinka med grönsaksvinägrett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt, tunnskivad skinka med grönsaksvinägrett

18 ingredienser

Den här rätten passar utmärkt på sommarbuffén. Den är både fräsch och smal. Till den här såsen behövs en mixer. Den behöver stå och dra några timmar, så planera i god tid.

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor kokt skinka

Sås:

  • 2 skivor vitt bröd
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk malen kummin
  • 2 tomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,25 gurka
  • 2 msk olivolja
  • tabasco
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 klyftor vitlök

Till garnering:

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • olivolja, att fräsa i
  • färska örter

Gör så här

  1. Tärna tomater, paprika och gurka till såsen. Lägg brödet i blöt i vattnet. Tillsätt kummin, grönsakstärningar och olja. Låt stå och dra några timmar. Mixa sedan såsen och sila den. Krydda med salt och peppar, vinäger och några stänk tabasco. Pressa ner vitlöken och kyl väl.
  2. Skär paprika, gurka och gul lök till garnityret i vackra tärningar samt fräs dem lätt i olja. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
  3. Rulla skinkskivorna till vackra rullar och lägg på ett serveringsfat. Slå såsen över och strö över paprika och lök. Garnera med färska örter.