Kokt, tunnskivad skinka med grönsaksvinägrett

Kokt, tunnskivad skinka med grönsaksvinägrett
Foto: TV4

Den här rätten passar utmärkt på sommarbuffén. Den är både fräsch och smal. Till den här såsen behövs en mixer. Den behöver stå och dra några timmar, så planera i god tid.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 12 skivor kokt skinka

Sås:

  • 2 vita brödskivor
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk malen kummin
  • 2 mogna tomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,25 slanggurka
  • 2 msk olivolja
  • några droppar tabasco
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och malen svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Till garnering:
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • olivolja att fräsa i
  • färska örter

Gör så här

  1. Tärna tomater, paprika och gurka till såsen. Lägg brödet i blöt i vattnet. Tillsätt kummin, grönsakstärningar och olja. Låt stå och dra några timmar. Mixa sedan såsen och sila den. Krydda med salt och peppar, vinäger och några stänk tabasco. Pressa ner vitlöken och kyl väl.
  2. Skär paprika, gurka och gul lök till garnityret i vackra tärningar samt fräs dem lätt i olja. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
  3. Rulla skinkskivorna till vackra rullar och lägg på ett serveringsfat. Slå såsen över och strö över paprika och lök. Garnera med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept